Byblos's books

Just another WordPress.com site

Tiberium Wars

2047-et írunk és a földet egy Tiberium nevű anyag „fertőzte” meg, mely ki tudja honnan származik, de egy biztos, nem földi eredetű. A Tiberium nem is véletlenül került a földre?!
A hasonló című számítógépes játék alapján íródott regény nem több és nem is kevesebb annál, ami. Egy könnyed sci-fi.

Keith R. A. DeCandido: Command & Conquer, Tiberium Wars

Tuan Kiadó

A hasonló című számítógépes játék alapján íródott regény nem több és nem is kevesebb annál, ami. Egy könnyed sci-fi, mellyel nem fogja az író megváltani a világot. De inkább rátérek a lényegre.

A föld már nem az, amit ma megszoktunk. 2047-et írunk és a földet egy Tiberium nevű anyag „fertőzte” meg, mely ki tudja honnan származik, de egy biztos, nem földi eredetű. A földet színekkel jelölt zónákra osztották, attól függően, hogy mennyire biztonságos az életre a terület. Mert a Tiberium csúnya dolgokat művel a természet minden élőlényével.

A GDI szerint, akik próbálják védeni az anyagtól a földet, az anyag halálos kór. A Nod Testvériség -akiket egyébként terroristának tartanak – áldásnak gondolják a Tiberiumot. A könyvet olvasva inkább a GDI-nek adnék igazat.

A két tábor szinte állandó harcban van egymással a területekért, bár a GDI-nek eddig mindig sikerült jól kijönnie a csatározásokból. Sőt tudomásuk szerint még a Nod vezetőjét is sikerült egy akció során eltenni láb alól, így széthullani látszik a Nod.

De csak látszik.

Megtámadják, vagyis inkább letörlik az égről a GDI föld-körüli pályán keringő GDSS Philadelphia nevű űrállomását, fedélzetén rengeteg fontos emberrel.

Ezzel újfent megkezdődik a harc a területekért, melybe bekapcsolódik Ricardo Vega közlegény is, akinek az apja háborús hős. Nem akar túl sokat. Harcolni a Nod Testvériség ellen és azt, hogy ne vegyék figyelembe, hogy kinek a fia. Bár igazából tényleg nem élvezi előnyét „apjának”, de úgy néz ki, hogy nem esett messze az alma a fájától. Rövidesen már szakaszvezető és végül feljebb is jut, köszönve a szerencséjének, rátermettségének és nem utolsó sorban annak, hogy gyorsan haláloznak az emberek körülötte a harcokban.

A mindennapos küzdelmek bemutatására a kezdőnek számító, de egyébként remek tudósítót Annabella Wu-t  bízza meg a W3N csatorna. Az ő szemén keresztül kaphatunk képet a harcok lefolyásáról, milyen egy Sárga Zóna, hogyan élnek az emberek a Tiberium fenyegetésében.

Ahogy haladunk a könyv vége felé, egyre jobban hullanak a katonák, Wu kisasszony tudósításai nyomán kezdek elbizonytalanodni, hogyan is álljak a Tiberiumhoz és a legvégén jön a nagy pofon.

A Tiberium nem is véletlenül került a földre?!

Összegezve: Nem tudom igazából hova tenni a könyvet. Egyszeri olvasásra mindenképp jó, mert mindenevő vagyok és nagy a tolerancia-küszöböm.

A könyv fülszövege, a Molyos értékelés, egyéb olvasói véleményekkel és idézetekkel itt olvasható.

Kiadó: Tuan Kiadó
Kiadás éve: 2011

Reklámok

2011/11/16 - Posted by | Tuan Kiadó | , , ,

Még nincs hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: