Byblos's books

Just another WordPress.com site

Barbár állatok

Szerelem, szex, drog és töménytelen mennyiségű gyilkosság

Don Winslow: Barbár állatok

Még mielőtt bárki azt gondolná, hogy ez az ember nem tud normálisan írni a könyvről, azt ki kell ábrándítanom. Nincs nagy tapasztalatom, mivel ez az első próbálkozásom, és tényleg nem tudok írni.

Nos, vágjunk a közepébe. Ha röviden kellene bemutatni a könyvet, akkor annyit írnék róla, hogy – szerelem, szex, drog és töménytelen mennyiségű gyilkosság.

Szépirodalom rajongók messze kerüljék el

A könyv témája olyan közeli és mindennapos, hogy ha nem tudnánk, hogy ez egy regény, akkor azt is hihetnénk, hogy ez egy valós történet.

Bepillantást nyerhetünk a mexikói drogkartellek mindennapjaiba.

Cselekményleírást tartalmaz!

A főhősök, akik mellesleg szeretők, barátok, üzletfelek ennél jobban nem is különbözhetnének egymástól. Chon a hidegvérű gyilkos, a volt Seal katona. Ben a humanitárius drogtermesztő és – kereskedő. O, a gondtalan „plázacica”, akinek neve nem véletlenül ilyen rövid.

Ők hárman alkotják a kis csapatot, akik az időközben képbe került kegyetlen Baja kartellel veszik fel a harcot.

Érdekes módon a harc nem a drogról, vagy a pénzről szól és nem is a területért folyik, hanem O-ért. Persze az első három is benne van a pakliban, de teljesen átértékelődnek a főszereplők szemében. Ahogyan végignézhetjük, hogyan alakul át a humanitárius Ben BARBÁR ÁLLAT-tá, amivel beilleszkedik az őt körülvevő világba.

Bár a két férfi „több” ember haláláért lesz felelős, mint a spanyolnátha, drogtermesztésből és eladásból élnek extra életszínvonalon, egy átlagember mindent elítél, ami velük kapcsolatos és mégis ők ketten azok, akik emberségből, kitartásból példát mutatnak és szimpatikussá válnak a hullahegyek tövében. 

Azoknak ajánlom a könyvet, akik szeretnek pörgős, laza, nem mély gondolatokat feszegető irodalmi alkotásokat olvasgatni. Továbbá azoknak, akik felfrissülésre vágynak. És mindenkinek.

Olyan ez  a könyv, mint egy rágógumi.

Rágógumi az agynak, felfrissülsz tőle és elégedetten teszed vissza a polcra.

Don Winslow?

Amikor megkaptam a könyvet azt sem tudtam kicsoda, de mégis elég volt egy könyv, hogy függővé váljak.

A könyv oldala mások véleményével és értékeléseivel, valamint idézetekkel a Moly.hu-n itt található.

A könyvet az Agave Kiadó adta ki.

 A titokzatos Mr. X

2010/11/19 - Posted by | Agave Kiadó | , , , , , , ,

Még nincs hozzászólás.

Hozzászólás